/ Education / PhD / Food Heritage: Cultures and Identities / People / Students

Mariana Kilpp Silva

Mariana Kilpp Silva

Institutional affiliation: Federal Institute of Education, Science and Technology of Santa Catarina (IFSC), Brazil. Professor of Bakery and Confectionery.lmas.

Previous academic background: bachelor’s degree in Nutrition (Federal University of Santa Catarina, Brazil), specialization in Education for diversity with emphasis on youth and adult education (IFSC) and master’s degree in Nutrition (Federal University of Santa Catarina, Brazil).

Areas of interest: basic, technical and technological education (teaching, research, and extension) in bakery and confectionery.

Selected Publications

KILPP SILVA, MARIANA. O CONTROLE DE GORDURAS TRANS EM PRODUTOS DE PANIFICAÇÃO COMERCIALIZADOS NAS LANCHONETES DO CAMPUS SEDE DA UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA. Dissertação (mestrado) - Universidade Federal de Santa Catarina. Programa de Pós-Graduação em Nutrição. Florianópolis, SC, 185p., 2015

DE LIMA, ELINETE ELIETE ; ABREU, THAYSE REGINA ; KILPP SILVA, MARIANA ; PARISENTI, JANE . "COMPARAÇÃO ENTRE OS CONTEÚDOS DE GORDURAS ANALISADOS EXPERIMENTALMENTE E OS REPORTADOS NOS RÓTULOS DE EMPANADAS COMERCIALIZADAS EM CANTINAS ESCOLARES DE FLORIANÓPOLIS", SANTA CATARINA. DEMETRA: Alimentação, Nutrição & Saúde, v. 11, p. 121-134, 2016.

DE LIMA, ELINETE E. ; ABREU, THAYSE REGINA ; KILPP SILVA, MARIANA ; PARISENTI, JANE . "Gorduras em pães comercializados em Florianópolis (SC)." Vigilância Sanitária em Debate: Sociedade, Ciência & Tecnologia, v. 3, p. 84-90, 2015.

SCHEUER, PATRÍCIA MATOS ; MATTIONI, BRUNA ; BARRETO, PEDRO LUIZ MANIQUE ; MONTENEGRO, FLÁVIO MARTINS ; GOMES-RUFFI, CRISTIANE RODRIGUES ; BIONDI, SÍLVIA ; KILPP, MARIANA ; FRANCISCO, ALICIA DE . "Effects of fat replacement on properties of whole wheat bread". Brazilian Journal of Pharmaceutical Sciences (Impresso), v. 50, p. 703-712, 2014.

KILPP SILVA, M.; PELAEZ, N. ; FOGACA, E. ; DAUFENBACK, C. ; DAVIES, V. F. ; SCHEUER, P. M. . Aventuras na cozinha : descobrindo sabores.. 1. ed. Florianópolis: Publicação do IFSC, 2017. v. 1.

TEODOROSKI, A. C. C. ; DAVIES, V. ; PELAEZ, N. ; FOGACA, E. ; DAUFENBACK, C. ; BENTO, V. ; SCHEUER, P. M. ; KILPP SILVA, MARIANA ; SAMBATTI, A. ; MORO, R. . "Nutrition and Gastronomy in Childre's Feed? Linking Knowledge for Health Promotion".. In: 21 IUNS-International Congress of Nutrition, 2017, Buenos Aires. 21 IUNS-International Congress of Nutrition, 2017.