Geruza Aline Erig
Institutional affiliation: Federal Institute of Education Sciences and Technology of Tocantins (IFTO), Palmas Campus.
Previous academic background: bachelor’s degree in Tourism from CEULP/ULBRA (2004). Master’s degree in Tourism from the University of Brasilia - UnB (2014).
Areas of interest: food tourism; cultural geography; cultural heritage; food identities; new eating habits.
Selected Publications
"Percepções do consumo do pequi em Palmas (TO): entre o contentamento e a indiferença". Caderno Virtual de turismo.
"A hospitalidade como diferencial na gestão de restaurantes." Revista Cenário.
"Tourism and Event: Divine Holy Spirit Feast in Natividade, Tocantins, Brazil." Revista Rosa dos Ventos.
"O ensino da Gastronomia como caminho de ressignificação da culinária quilombola: O caso do Festival Gastronômico de Arraias" – TO. TMS ALGARVE 2018 - Conferência Internacional de Estudos de Turismo e Gestão.
"O chambari como prato típico do Tocantins: a experiência gastronômica pelo turista de Palmas". II Seminário Internacional de Gênero, Turismo e Interdisciplinaridade. Universidade de Brasília, 2017.