Ana Carvalhas

Institutional Affiliation: Association of Health Care Centers of the Regional Health Administration of Centro.

Previous academic background: Postgraduate in Water and Food Quality Control from the Faculty of Pharmacy of the University of Porto. Degree in Nutrition and Food Science from the University of Porto.

Areas of interest: food history, food of the Portuguese in the 19th century, healthy and sustainable food heritage, food and health policies.

Selected publications

Emagrecer é, Lisboa, Gradiva 2010.

Dieta para Sedentários, Lisboa, Gradiva, 2016.

Carvalhas, A. et al. (2019). “Promoção do consumo de hortofrutícolas em crianças: Programa 5 ao dia Coimbra”. In A. S. Jimenez Hernandez, et al. (eds), La convencion sobre los derechos del niño a debate 30 anos después, p. 763-779.

Sistema antioxidante endógeno dos frutos. (Dissertação de Mestrado, Faculdade de Farmácia da Universidade do Porto, 1998).

Carvalhas, A. e Sousa, A. N. (1997). Efeito imediato de uma substância sobre a actividade cardíaca. (Trabalho em Controlo Farmacológico e Toxicológico no âmbito do Mestrado em Controlo de Qualidade, Faculdade de Farmácia da Universidade do Porto).

Pesquisa de MOTT (Mycobacterium Other Than tuberculosis) em águas de grandes consumidores – hospitais e cantinas universitárias do Porto. (Relatório de investigação no Laboratório de Microbiologia do Instituto Dr. Ricardo Jorge, Porto, 1990).